Minder geld uitgeven

Hoe geef je minder geld uit?

Naast al die baantjes kan het natuurlijk ook verstandig zijn om geld te sparen, dus om minder geld uit te geven. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen. Zo kan je bijvoorbeeld een noodfonds afsluiten bij jezelf. Dit klinkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Dit noodfonds dient als noodbudget. Een budget die je achter de hand houdt voor als je echt iets moet uitgeven. Dit is jouw eigen financiƫle buffer. Het is ook belangrijk dat je je budget bijhoudt. Het is handig om te weten hoeveel geld je uitgeeft en waaraan. Op deze manier kan je gerichter sparen. Een slimme truc is het veranderen van je zorgverzekering. Hiermee kan je geld besparen want je maandelijkse kosten verminderen.

Sparen

Elke maand een vast bedrag wegzetten is ook handig. Op deze manier ben je minder snel verleid om het uit te geven. Vind je het toch nog moeilijk dan kan je ook vragen of iemand anders het voor je beheert zodat je zeker weet dat je er vanaf blijft. Geld sparen is moeilijker dan geld uitgeven, als je het geld hebt tenminste. Het is daarom ook fijn om jezelf te belonen voor het sparen. Als je volhoudt mag je jezelf best wel een keer belonen. Wat ook een leuke manier is om geld te besparen is de 24-uurs regel. Voordat je iets koopt denk je er 24 uur over na. Je hebt het vaak niet nodig en denkt er anders over na een dag. Hierdoor koop je minder snel onnodige dingen en bespaar je geld.

Gratis uitjes

Je houdt vast en zeker van uitjes, maar een uitje kan ook gratis zijn. De Efteling kost natuurlijk geld, maar je kan ook het strand of het bos bezoeken. Ook een vast bedrag voor cadeautjes afspreken helpt. Wanneer je toe bent aan een nieuwe garderobe hoef je niet altijd nieuwe dingen te kopen, maar je kan ook wat kleding ruilen met vrienden of familie.